Resultat

Holst, Advokater Advokatpartnerselskab
T, +45 8934 0000
F, +45 8934 0001

info@holst-law.com

CVR: 35680470

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 8.00-17.00

Aarhus

Hans Broges Gade 2

DK-8000 Aarhus C

København

Indiavej 1

DK-2100 København Ø

Rådgivning

Forhandling og entrepriseret for et internationalt entreprenørkonsortium

Da et tysk entreprenørkonsortium vandt totalentreprisen på Nordhavnslinjen af metroen i København nød konsortiet godt af både Holger Schöers faglighed og hans tyske baggrund. Det gjorde samarbejdet om risikoanalyse, kontraktforhandlinger og løbende bistand smidigt og stærkt

I 2020 kunne metropassagererne i København tage den nye metrolinje M4, Nordhavnslinjen, i brug – og dermed både glæde sig over, at det blev lettere at komme til det pulserende Nordhavns-område, og over, at den nye metrolinje blev leveret til tiden.

Bag etableringen af metrolinje M4 stod et tysk entreprenørkonsortium (Züblin og Hochtief), og de blev bistået af partner i Holst, Holger Schöer, såvel før som under opgaven med at udgrave og bygge røret til metroen. Holger udførte en risikoanalyse af kontrakten, forklarede, hvordan danske kontrakter og regler er bygget sammen, og forhandlede med Metroselskabet sammen med konsortiets repræsentanter. Efter kontraktindgåelsen bistod Holger med løbende rådgivning.

Der var med andre ord tale om international entrepriseret ved et tungt anlægsprojekt, og entreprenørkonsortiet nød undervejs godt af Holgers tyske aner, der gør, at han taler flydende tysk foruden dansk og engelsk.

Metrolinje M4 blev som nævnt taget i brug til tiden.

 

Anvendte forretningsområder