Resultat

Holst, Advokater Advokatpartnerselskab
T, +45 8934 0000
F, +45 8934 0001

info@holst-law.com

CVR: 35680470

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 8.00-17.00

Aarhus

Hans Broges Gade 2

DK-8000 Aarhus C

København

Indiavej 1

DK-2100 København Ø

Aftale

Forhandlinger om milliarderstatninger for IC4-forsinkelser

Da italienske Ansaldo Breda forhandlede med DSB om konsekvenserne af IC4-forsinkelserne, var der erstatningskrav i milliardklassen på spil. Holst, bistod Ansaldo Breda i forhandlingerne, der endte med en for Ansaldo Breda positiv aftale

Leverancen af nye IC4-tog til de danske jernbaneskinner blev – som det nok er de fleste bekendt – så forsinket, at DSB ønskede at ophæve aftalen med leverandøren, italienske Ansaldo Breda.

Det fik Ansaldo Bredas advokat til at kontakte Holst, og partner Carsten Led-Jensen, der kom til at bistå Ansaldo Breda i de intense forhandlinger om vilkårene for en ophævelse – hvor DSB talte om erstatningskrav på flere milliarder kroner.

Forhandlingerne varede mere end et år, og de forudsatte et indgående kendskab til den meget omfattende leveranceaftale og til forudgående forligsaftaler samt, ikke mindst, en udtalt fornemmelse for forhandlingsklima og forhandlingstaktik og positioner.

Resultatet blev en for Ansaldo Breda positiv aftale, hvor de fortsat skulle levere togsættene og havde ret til at levere reservedele – samtidig med, at de endte med at betale et markant mindre erstatningsbeløb end det, DSB oprindeligt havde krævet.

Anvendte forretningsområder