Resultat

Holst, Advokater Advokatpartnerselskab
T, +45 8934 0000
F, +45 8934 0001

info@holst-law.com

CVR: 35680470

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 8.00-17.00

Aarhus

Hans Broges Gade 2

DK-8000 Aarhus C

København

Indiavej 1

DK-2100 København Ø

Rådgivning

Entrepriserådgivning og lejeaftaler ved udbygning af århusiansk fødevarecentrum

I et tillidsbaseret samarbejde med indbyggede partneringelementer – herunder princippet om ”åben bog” - bistod Holst i udbygningen af Agro Food Park.

Agro Food Park i Skejby kunne i sommeren 2022 slå dørene op for 8.300 m2 nybygget, bæredygtigt flerbrugerhus, der sammen med tre andre flerbrugerhuse danner rammerne for et innovationsmiljø for virksomheder inden for landbrugs- og fødevaresektoren.

Bygherren på det nye flerbrugerhus Park 26 var Landbrug & Fødevarer, der ejer Agro Food Park,
og Holst, – repræsenteret af Holger Schöer og hans team – bistod hele vejen i processen. Bistanden omfattede blandt andet rådgivning og udarbejdelse af entrepriseaftale og lejeaftaler for de kommende brugere af bygningen.

Det var vigtigt for bygherren, at entrepriseaftalen forenede bæredygtighed og budgetsikkerhed. Sammen med Holst, blev der derfor tænkt anderledes i udarbejdelsen af entrepriseaftalen, der blev opbygget som et tillidsbaseret samarbejde med indbyggede partneringelementer – herunder princippet om ”åben bog”.

Den valgte aftaleform var som ventet den helt rigtige. Byggeriet blev afleveret til tiden. Budgettet blev holdt. Og byggeriet modtager en DGNB Guld certificering, hvilket var et af succeskriterierne for det nye byggeri.

Om samarbejdet med Holger Schöer udtaler direktør for ejendomme Thomas Funch-Hansen:

”Som bygherre har det været en fornøjelse at have Holger som samarbejdspartner i en ikke standard entrepriseaftale med entreprenøren. Igennem god rådgivning sikrede Holger kontinuerlig fokus på den større fælles gevinst i samarbejdet med entreprenøren. Han var en solid juridisk og brancheerfaren støtte på de uundgåelige tidspunkter, hvor forskellige holdninger udfordrede samarbejdet. Det sikrede, at projektet på intet tidspunkt optrappede til konflikt, men at begge parter forblev løsningsorienterede.”

Anvendte forretningsområder